Кадър Йордан ЦоневКандидатът, подкрепен от ГЕРБ-СДС, загуби изборите в Стражица.Полицаят Йордан

...
Кадър Йордан ЦоневКандидатът, подкрепен от ГЕРБ-СДС, загуби изборите в Стражица.Полицаят Йордан
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС загубиха изборите в Стражица

Кадър Йордан Цонев

Кандидатът, подсилен от ГЕРБ-СДС, загуби изборите в Стражица.

Полицаят Йордан Цонев е новият кмет на община Стражица – определен след балотажа през днешния ден, на който съперникът му беше заместник-кметът Георги Бянов.

Йордан Цонев води с 200 гласа пред Георги Бянов, сочат предварителните данни от паралелното броене на предизборните щабове на двамата претенденти.

За БНР новият кмет на община Стражица Йордан Цонев съобщи:

„ Ние се събрахме елементарни хора, победихме ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, всички партии се сплотиха против нас. Ще спрем всички противозаконни приключвания на средства от общината. Това е целта. Нашата община от една от най-красивите в България се трансформира в пустота, в едно бунище “.

И двамата претенденти на изключителните избори за кмет на Стражица бяха издигнати от инициативни комитети, само че Георги Бянов получи поддръжката на ГЕРБ-СДС. 

Балотажът мина при напрежение и подозрения за следен избор. До урните в 24-е секции в общината отидоха едвам 34,66 % от имащите право на глас, сочат данните от Общинската изборна комисия.

До изключителните избори в община Стражица се стигна откакто досегашният кмет Румен Павлов от Българска социалистическа партия стана народен представител в предходния парламент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР